Sigurna pobjeda Holandije u Bukureštu

Razbili Rumuniju u prijateljskom susretu

Sigurna pobjeda Holandije u Bukureštu

E. Ganibegović

Nogometna reprezentacije Holandije je u prijateljskom susretu koji je odigran u Bukureštu bila bolja od domaće selekcije Rumunije rezultatom 0:3.

Prvo poluvrijeme nam nije donijelo mnogo togo, iako je bilo par prilika na obje strane, međutim mreže su mirovale nakon prvog dijela susreta.

Drugih 45 minuta je prošlo u znaku gostujuće reprezentacije koja je odmah na početku stigla do dva pogotka. Najprije Depay u 47. minuti postiže pogodak sa vodstvo Holandije, a nedugo zatim u 56. minuti Babel povećava prednost svoje selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poslije dva ekspresna pogotka gostiju uslijedio je mirniji period utakmice, gdje se nije mnogo togla vidjelo. Međutim Holanđani postižu i svoj treći pogodak u Bukureštu, a u listu strijelaca se sada upisao Luuk de Jong u 81. minuti, što je na kraju bio konačan rezultat susreta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi