Koeman: Southampton može biti među četiri prvoplasirana

Optimistične najave holandskog stručnjaka

Koeman: Southampton može biti među četiri prvoplasirana

Iznenađenje engleskog prvenstva zove se Southampton. Trenutno je tim Ronalda Koemana drugi tim na tabeli sa tri boda manje od Chelseaja koji je prvi, te dva više od Cityja na trećoj poziciji.

Ekipa Southamptona pretrpila je brojne promjene u igračkom kadru u ljetnom prelaznom roku. Preuzeo ih je i novi trener, legenda holandskog i svjetskog fudbala Koeman koji je optimista po pitanju plasmana njegovog tima na kraju sezone.

"Dobro nam ide i zaista ne mogu biti nezadovoljan. Ako nastavimo ovim tempom možemo se 'ugurati' među prve četiri ekipe i izboriti Ligu prvaka. Naravno, bit će jako teško ali mi moramo vjerovati i čuvati duh ekipe, a onda je sve moguće", rekao je Koeman i dodao:

"Tu je još mnogo jakih timova, naravno, i bit će jako teško. Ne smijemo zaboraviti Tottenham i Manchester United koji su vrlo snažni. Ja se nadam da će moji momci nastaviti sa sjajnim partijama i da će naši dobri rezultati potrajati. Ni sam nisam očekivao ovako dobar plasman nakon šest kola, iskren da budem".

Southampton u sljedećem kolu očekuje težak ispit. U nedjelju sa početkom od 15:05 igraju protiv Tottenhama u Londonu, što će biti veliki test za Koemanove izabranike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti