Koga će dovesti Liverpool?
Liverpool je ove sezone bio jako blizu da prekine post dug tri decenije kada je domaće prvenstvo u pitanju. Nažalost po njih, nisu uspjeli da dođu do titule (Foto. EPA)

Popunit će dvije pozicije

Koga će dovesti Liverpool?

M. Šljivak

Liverpool je i ove sezone izgubio trku za šampionsku titulu.

Ekipa Jurgena Kloppa bila je za korak sporija od Manchester Cityja u Premiershipu, ali još uvijek mogu doći do trofeja u Ligi prvaka, gdje ih čeka duel sa Tottenhamom.

Tokom ljeta će svi veliki klubovi trgovati, pa tako i Liverpool. Neće Klopp previše mijenjati u timu, a na Anfield bi mogla doći dvojica fudbalera.

Redsi će pokušati da angažuju fudbalere na pozicijama napadača i lijevog beka. Klopp smatra da te pozicije treba popuniti za narednu sezonu i očekuje se da Liverpool dobije dodatnu snagu na ove dvije pozicije.

Ostatak ekipe se neće previše mijenjati. Kostur će ostati isti, pa će sasvim sigurno i naredne sezone Redsi biti glavni kandidat za titulu prvaka Engleske.

Klopp: Ovo mi više znači nego šampionska titula sa Dortmundom

Njemački stručnjak Jurgen Klopp pomalo je naljutio ljubitelje fudbala u svojoj zemlji posljednjom izjavom koju je dao.

Klopp je sa Liverpoolom završio na 2. poziciji u Premiershipu ove sezone, a od šampiona Manchester Cityja je imao samo bod manje. Nakon što je sezona završena izjavio je da je ovo veći uspjeh nego kada ste u Njemačkoj prvak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo nije nešto što sam priželjkivao, ali ne vidim da ovdje iko plače. Ovo mi znači više nego sezona u kojoj sam bio šampion sa Dortmundom. Da biste osvojili Premier ligu, morate biti skoro perfektni", kaže Klopp.

Podsjetimo, on je sa Dortmundom bio prvak Njemačke dva puta, a sa Liverpoolom još uvijek nije osvojio nijedan trofej.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi