Koga od Plavih bi Bordo igrači častili za remi na Pecari?

Druženje sa novinarima

Koga od Plavih bi Bordo igrači častili za remi na Pecari?

Nakon dva slaba rezultata u dvomeču sa Borcem, trojica fudbalera Sarajeva u ponedjeljak su se u klupskim prostorijama tima sa Koševa družila sa predstavnicima novinara.

Kapiten Bordo tima Ivan Tatomirović, napadač Leon Benko i golman Matej Delač su odgovarali na pitanja pripadnika "sedme sile".

Pored gotovo standardnih i učestalih pitanje o formi i slabijim nastupima protiv Banjalučana, igrače kluba sa Koševa pitali smo koga bi od fudbalera gradskog rivala častili pićem i da li bi to uopšte učinili, obzirom da je Željezničar u derbi susretu 17. kola BH Telecom Premijer lige remizirao na Pecari, te tako aktuelnom lideru, ekipi Širokog Brijega, nije dozvolio da poveća svoju bodovnu prednost u odnosu na izabranike Mehe Kodre.

"Mislim da trebamo gledati samo sebe, biti fokusirani na svoju igru i ne treba nas zanimati šta se dešava na ostalim terenima. Mislim da onih jedanaest na terenu treba da igra maksimalno, a o tome šta će se desiti na nekom drugom terenu trebamo voditi manje brige. Ponavljam da moramo prije svega gledati sebe", rekao je Lenko Benko i priznao da ne zna koga bi od fudbalera gradskog rivala častio pićem jer nije pratio derbi susret 17. kola na Pecari između Širokog Brijega i Željezničara.

Iako ni njegov saigrač i golman Sarajeva, Matej Delač, nije gledao derbi susret, ipak je priznao kome od Plavih bi platio piće.

"Mislim da bi to bio kolega Antolović. Ipak je sačuvao mrežu na jednom jako teškom gostovanju", rekao je povratnik u redove Bordo tima.

Kapiten Sarajeva, Ivan Tatomirović, bio je sasvim iskren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iako uvijek praktikujem da gledam svoju ekipu i naše utakmice, te da vodimo brigu sami o sebi, ako bi nekome sa Grbavice već morao platiti piće ili ih počastiti onda ne bih nikoga posebno izdvajao. Mislim da bi počastio cijeli tim", rekao je defanzivac Sarajeva.

Fudbalere aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine već u srijedu očekuje revanš susret četvrtfinala i gostovanje u Banja Luci gdje će nastojati popraviti loš dojam iz dva pethodna meča sa Borcem.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.