Sarajevo i Zrinjski neočekivano prosuli bodove

Pregled 17. kola Premijer lige BiH

Sarajevo i Zrinjski neočekivano prosuli bodove

Edmir Škorić

Minulog vikenda odigrano je 17. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kao i obično, dosta zanimljivosti i neizvjesnosti na bh. terenima. Po četiri utakmice odigrane su u subotu i u nedjelju.

Prvog dana vikenda tri remija i jedna pobjeda domaćina. U terminu od 15 sati, Mladost i Velež odigrali su 0:0 u jednoj slaboj nogometnoj predstavi, dok je Olimpic u posljednjih 20 minuta uspio da slomi otpor Vitežana na Otoci i da slavi s 2:0.

U duelu Čelika i Slobode su gosti dva puta vodili, ali se domaćin oba puta vratio i osvojio bod (2:2). Iz tog meča vrijedi izdvojiti i veliku grešku golmana Zeničana Adija Adilovića nakon kojeg je postignut drugi gol Tuzlaka.

Posljednji meč donio je novo iznenađenje. Opet je Borac neporažen napustio Koševo. Banjolučani su prije nekoliko dana slavili na istom stadionu s 2:1 u prvom susretu četvrtfinala Kupa, da bi potom uzeli bordo timu vrijedan bod u prvenstvu.

Još veće iznenađenje priredila je zvornička Drina, koja je u Mostaru odigrala 1:1 protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog, a vrijedi naglasiti da je bila bolja i blizu pobjede u završnici utakmice. Travnik je s igračem manje pobijedio Zvijezdu (2:0).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nogometaši Radnika iznenadili su Slaviju u Lukavici, te su slavili s visokih 4:0, da bi u posljednjem susreut kola Široki na Pecari ugostio Želju. Duel starih rivala okončan je podjelom bodova. Završeno je bez golova, rezultatom 0:0.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.