Koje bi šahovske figure bili Messi, De Jong i Alba?

Quique Setien ima odgovor

Koje bi šahovske figure bili Messi, De Jong i Alba?

Drugi ovoesezonski ligaški El Clasico se približava. Prvoplasirana Barcelona (55 bodova) će u nedjelju (21:00h) gostovati na Santiago Bernabeu kod drugoplasiranog Reala (53 boda).

Trener Barcelone Quique Setien je pred El Clasico dao intervju za La Vanguardiju, u kojem je govorio na niz tema.

Između ostalog, govorio je o činjenici da je jako teško uvesti igrače iz B tima u prvi tim Barcelone, jer je jednostavno puno teže zamijeniti velike zvijezde katalonskog velikana nego što mu je to bilo učiniti sa igračima Betisa (kojeg je trenirao prije Barce).

Istakao je Setien i da bi vrlo vjerovatno više mijenjao i pokušavao uklopiti igrače iz B tima (koji su sve češće uključeni u roster zbog poveda prvotimaca) kada bi za Barcelonu bilo prihvatljivo da izgubi par vezanih mečeva. Ipak, Barca je prevelik klub da si dopusti takav luksuz.

Setien je strastveni šahista, što su znali i novinari La Vanguardije, pa su ga pitali da li je imati Messija u ekipi slično kao npr. imati dvije kraljice na šahovskoj tabli.

"Možda čak i tri. Kada otvorite partiju i imate dvije kraljice, svijet se otvara pred vama, onda dobijate gotovo sve partije", izjavio je kroz smijeh Setien.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šta bi De Jong bio na tabli?

"Možda lovac. Alba bi sigurno bio top, on kontroliše čitav red", poručio je Setien.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti