Koji igrači Željezničara su privukli Lekinu pažnju?

Hrvatski trener za SportSport.ba

Koji igrači Željezničara su privukli Lekinu pažnju?

U jednoj lijepoj nogometnoj predstavi juniori Željezničara odigrali su neriješeno sa Lokomotivom u Lučkom (1:1). 

Plavi su dominirali tokom utakmice, izgledali bolje i kvalitetnije, ali na kraju za pobjedom mogu žaliti i domaći nogometaši koji su u samoj završnici propustili kazniti Željezničar i realizirati kazneni udarac. Na koncu remi se ispostavio kao najrealniji ishod. 

Malo je poznato da na klupi juniora Lokomotive sjedi veliko ime. Jerko Leko osvajao je naslove sa Dinamom, igrao Ligu prvaka, a danas svoje znanje želi da prenese na mlađe naraštaje i čini se kako je na dobrom putu. 

"U utakmicu smo ušli loše, nismo bili na nivou nikako, čemu je možda kumovao i pritisak domaćeg terena. Na poluvremenu smo se sabrali i u nastavku smo djelovali kao ozbiljnija i kompaktnija momčad. U finišu smo uspjeli izjednačiti, imali smo taj i penal za preokret, međutim ne smijemo zaboraviti ni šanse Željezničara, tako da je 1:1 možda i najrealniji rezultat", javio se Leko iz Zagreba za SportSport.ba. 

Nekadašnji hrvatski reprezentativac vjeruje da će revanš, koji se igra 22. novembra, biti nogometni praznik. 

"Uvjeren sam da će nas dočekati dobra atmosfera na Grbavici. Ovo je, ipak, drugačija utakmica od one prvenstvene. Radujem se dolasku u Sarajevo i tome što uopšte igramo protiv Željezničara, a na kraju ćemo vidjeti ko će imati više razloga za slavlje. Uvijek sam za to da pobijedi bolji."

Leko, svjestan kakvi su igrači proizašli iz Željine škole nogometa, dodaje da u trenutnom sastavu juniora s Grbavice ima vrlo interesantnih igrača. 

"Napadač Mujagić nam je pravio probleme, uz još nekoliko igrača. Kvaliteta ima sigurno. Ipak, ne zna se gdje će put odvesti sve te momke. Možda neki završe u najboljim klubovima u Hrvatskoj ili Evropi", dodao je Leko na kraju. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti