Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Kojić: Ne smijemo kiksati kući ako želimo opstati u ligi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će gostovati na Tušnju kod ekipe Slobode. Biće to sigurno još jedan interesantan duel, koji će ponuditi dosta dobrog nogometa, budući da obje ekipe gaje nogomet koji se zasniva na posjedu lopte sa dosta agresivnosti.

Zeničani imaju lošu rezultatsku tradiciju kada su u pitanju utakmice u Tuzli, međutim vjeruju da mogu ostvariti pozitivan rezultat, što bi svakako bilo i osvajanje jednog boda, protiv sjajne Slobode.

Defanzivac crno-crveni Jovo Kojić u nedjelju će sigurno imati dosta posla, da zaustavi sjajne ofanzivne igrače Slobode, a nada se da će njegova ekipa izvući pozitivan rezultat sa stadiona Tušanj.

"Spremili smo se u reprezentativnoj pauzi za gostovanje protiv Slobode, učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Znamo da igramo protiv veoma jake ekipe, dat ćemo sve od sebe da se vratimo makar s bodom kući. Sloboda je tvrda ekipa, ali smo pokazali smo da možemo igrati s njima, idemo u Tuzlu da to i pokažemo. Kao i svaka utakmica protiv Slobode, biće tu dosta duela, biće posla u odbrani, ali se nadam da ćemo izaći kao pobjednici", nada se Kojić.

Do kraja prvog dijela osim Slobode, Čelik će igrati protiv Olimpica i Drine.

"Nadam se da možemo ostvariti dvije pobjede u preostala tri kola, tako da ćemo sve učiniti da ostvarimo cilj. Ne smijemo dopustiti kikseve kod kuće, jer bi nas to udaljilo od sredine tabele. Tako da kući ne smijemo kiksati, a pokušat ćemo i ostvariti dobre rezultate i na strani", ističe korpulentni defanzivac Čelika.

Između tri ekipe iz vrha tabele vidi novog prvaka

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što se zna, ima nekoliko ekipa u tom vrhu tabele. Sarajevo, Zrinjski i Široki će se po meni boriti za titulu, ja lično mislim da će do kraja prvenstva biti dosta neizvjesno, te da se prvak neće znati do posljednjeg kola", kazao je za SportSport.ba Jovo Kojić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.