Kokoš koju je hrvatski fudbaler udario nogom je živa, samo joj fali rep

Oglasio se njen vlasnik

Kokoš koju je hrvatski fudbaler udario nogom je živa, samo joj fali rep

Hrvatski fudbaler Ivan Gazdek dospio je u centar pažnje ovdašnje javnosti jer na utakmici Jelengrada i Jasenovca nogom nabio kokoš koja se našla pokraj terena i potom je samo bacio preko ograde.

Zbog njegovog poteza svi su bijesni, a posebno Udruženje Prijatelji životinja koji su protiv njega odmah poslali kaznenu prijavu, iako se on odmah nakon meča izvinio i ponudio naknadu štete vlasniku kokoške.

Jučer se govorilo kako je pomenuta kokoš usmrćena nakon što ju je ovaj fudbaler udario, ali danas se oglasio njen vlasnik koji je poručio da je živa te da joj samo rep fali.

"Pogledao sam u kokošinjac navečer i sve su bile na broju. I ona je tu, nedostaje joj samo rep", rekao je vlasnik kokoši Zlatko Antunović.

Inače, Gazdek se odmah nakon utakmice izvinio kazavši da je sve bilo slučajno.

"Pa žao mi je jako, ne želim da me ljudi osuđuju po novinama i društvenim mrežama, imam i doma životinje. Ovo je bilo slučajno", kazao je on vjerovatno u neznanju da je sve snimljeno.

Udruženje Prijatelji životinja poručilo mu je kako se sigurno neće izvući i da će morati platiti kaznu za ono što je učinio. Neki mediji prenose kako mu prijeti čak i zatvorska kazna do godinu dana obzirom da se jasno vidi kako je s namjerom udario životinju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Udruga Prijatelji životinja zgrožena je nesportskim i nehumanim ponašanjem nogometaša Ivana Gazdeka koji je tijekom utakmice u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke namjerno ubio kokoš! Gazdek se zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a zatim posljednju kokoš, koja nije stigla pobjeći s terena, udario zamahom noge i dok je s nje letjelo perje, bacio ju najprije jednom u zrak, nakon čega je pala na prostor terena, pa ju je razjareni nogometaš još jednom dignuo i bacio u zrak kako bi pala daleko od ograde. Divljačko ponašanje nogometaša sankcionirao je jedino sudac crvenim kartonom, no razočaravajuće je što su iz njegova kluba izjavili da ga neće kazniti", navodi se u saopštenju Udruženja Prijatelji životinja.

Top Komentari

Syr
ma sta ste se kokoske ufatili u dva dana tri iste takve pojedete i sad vam ih kao zao..:)
0 1
Chepich
Hahaha šta kaže kretenčina, slučajno...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi