Kokot napustio Mladost: Ispisao sam historiju kluba

Zoran Kokot za SportSport.ba

Kokot napustio Mladost: Ispisao sam historiju kluba

Samir Mlaćo

Zoran Kokot, napadač koji je u našoj zemlji nosio dres Slavije, Olimpika i Željezničara, odlučio je napustiti crnogorskog šampiona  Mladost iz Podgorice. 

Tim iz Podgorice je sezonu završio na prvom mjestu sa četiri boda više u odnosu na najvećeg konkurenta i gradskog rivala Budućnost, a iskusni napadač dao je svoj doprinos u ostvarenju ovog velikog uspjeha.

Kokot je u 15 odigranih utakmica postigao tri pogotka, a posebno je vrijedan onaj protiv Budućnosti, koji je prema svemu sudeći i bio dovoljan za titulu.

"Istekao mi je ugovor i neću produžiti saradnju. Nismo se uspjeli dogovoriti i tako je, klub ostaje, igrači se mijenjaju. Svakako da mi je veoma drago da smo prvaci države i da sam ispisao historiju sa Mladosti. Uprava je bila jako korektna prema meni, ljudski smo se se sastali, ljudski smo se i rastali. Ja njima želim puno sreće i hvala im za sve, a ostao mi je posebno u sjećanju pogodak protiv Budućnosti koji nam je je ujedno donio titulu. Slobodan sam igrač i tražim novu sredinu", kazao je Kokot za SportSport.ba.

Osim Slavije, Olimpika, Željezničara i Mladosti, iskusni napadač nastupao je i za White Eagles, Beveren, Sarcheshmeh i Gol Gohar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi