Kokot pogodio za pobjedu Viteza u Zenici

Vitez slavio u Zenici

Kokot pogodio za pobjedu Viteza u Zenici

Edmir Škorić

Nogometni klub Vitez je u Zenicu, u susretu devetog kola Premijer lige BiH, s 1:0 savladao domaći Čelik.

Čelik je prije ove utakmice ostao bez trenera Kemala Alispahića, a loši rezultati su nastavljeni i zenički klub proživljava teške dane.

Vitez je na Bilinom polju od početka dao na znanje domaćinu da želi do pobjede. Već u osmoj miuti Barišić glavom šutira s pet metara, ali slab pokušaj. U 13. minuti velika šansaz a Čelik. Brković je ubacio, a Salčinović glavom s pet metara šutira pored gola.

U 33. minuti Salčinović ponovo puca, ali brani golman Viteza, a na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku odmah na početku Marković glavom šutira preko gola. Potom je poništen gol Brkovića zbog ofsajda, a u 55. minuti Dedić je imao veliku šansu, no pucao je pored gola Čelika.

Livančićeva bomba potom u 66. minuti odlazi pred gola, a u 73. Kokot pogađa na ubačaj rezerviste Sadikovića s lijeve strane za 1:0 i slavlje na kraju Vitežana, koji su zasluženo došli do pobjede.

Čelik je pretposljednji na tabeli sa pet bodova, dok je Vitez sada deveti sa 11 bodova.

Čelik - Vitez 0:1 (Kokot 73)

Čelik: Ružić, Šivšić, Popović, Haurdić, Salčinović, Brković, Jusić, Popović, Hećo, Marković, Hrkać 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Nwolokor, Stanić, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Dedić, Livančić, Đerić, Barišić, Kapetan

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi