Ofanzivac Zeničana uoči Viteza

Salčinović: Mislim da je vrijeme za prvu domaću pobjedu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju dočekati ekipu Viteza. Biće to duel ekipa koje su u rezultatskoj krizi i kojima je potreban dobar rezultat, da konačno izađu iz serije loših rezultata i igara.

To se posebno odnosi na Zeničane, koji još čekaju prvu domaću pobjedu u ovoj sezoni u kojoj im je svakako osnovni cilj, kao i prošle da sačuvaju status premijerligaša.

 

Trener Izudin Kamberović za utakmicu s Vitezom na raspolaganju ima povratnike u ekipu Fenana Salčinovića i Emira Jusića.

 

Ofanzivac crno-crveni nakon odrađene suspenzije zbog crvenog kartona vraća se u ekipu i sutra će biti važna karika u ofanzivnom dijelu ekipe s Bilinog polja.

 

„Sutrašnja utakmica je komšijski derbi ekipa koje su realno u rezultatskoj krizi. Oni imaju tri poraza zaredom, bilo bi apsurd najavljivati bilo šta osim domaće pobjede.Mislim da je vrijeme za prvu domaću pobjedu. Vi dobro sve znate od mene kada je u pitanju naša igra, budući da nisam igrao šest utakmica u ovoj sezoni. Ja i Jusić se vraćamo u ekipu, tu smo da pomognemo igračima i nadam se da ćemo sutra osvojiti tri boda“ ističe Salčinović.

 

Atmosfera u ekipi bila je dobro narušena nakon visokog poraza u Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

„Sigurno da je atmosfera nakon poraza u Mostaru prva dva-tri dana bila dobrano narušena. Imali smo sastanak sa stručnim štabom, ljudima u klubu i to smo riješili. Sada nam je cilj jasan, dali smo sebi obećanje da ćemo se boriti ovih 10. kola. Mislim da kada dajete sve od sebe i borite se u ovoj Ligi 12, mislim da vas tada niko ne može nadigrati“ kazao je Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi