Kolar: Možemo nadoknaditi zaostatak od dva gola

Olimpic pred Široki Brijeg

Kolar: Možemo nadoknaditi zaostatak od dva gola

Težak zadatak je pred Faikom Kolarom i njegovim izabranicima. Dva gola zaostatka sa Pecare potrebno je nadoknaditi u duelu sa Širokim Brijegom koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. 

Bez obzira na sve trener Olimpica je optimista uz vjeru u prolazak u polufinale.

„Možemo nadoknaditi zaostatak iz Širokog Brijega iako je protivnik izvandredan što je pokazao i kroz Kup i kroz prvenstvo. I mi imamo svoje adute i ja se nadam da ćemo nadoknaditi ovaj zaostatak,“ kaže Kolar.

Trener Širokog Brijega Slaven Musa najavio je otvorenu igru na Otoci, što nije iznenadilo stratega Olimpica.

„Oni slično nama uvijek igraju otvoreno i za gol više. Zbog toga ih posebno cijenim. Oni drugačije ne znaju, baš kao ni mi tako da sam siguran da će utakmica biti otvorena i kvalitetna. Nadam se da će nas i travnjak na Otoci dobro poslužiti.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Veliki hendikep za Faika Kolara je neigranje kapitena Veldina Muharemovića.

„Problem jeste, ali se nadam da se njegovo neigranje neće negativno odraziti na tim. Nema ni Sesara koji je izgubljen do kraja sezone, kao ni Gojaka koji je u Škotskoj sa kadetskom reprezentacijom,“ dodao je trener Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.