Kolar: Situacija je alarmantna, ali nećemo se ugasiti

Šef stručnog štaba Olimpica poručio

Kolar: Situacija je alarmantna, ali nećemo se ugasiti

Adnan Beganović

Iako situacija u najmlađem sarajevskom premijerligašu Olimpicu nije sjajna fudbaleri ovog kluba vrijedno se pripremaju za novu sezonu.

Iznenadni odlazak dojučerašnjeg prvog čovjeka kluba Nijaza Gracića, te nedolazak dugo najvljivanih inostranih investitora uzdrmao je Olimpic.

Međutim, i pored svih problema s kojima se suočavaju Vukovi se vrijedno pripremaju za novu sezonu, a šef stručnog štaba Faik Kolar uvjeren je da njegovi izabranici u Ligi 12 neće biti prolaznici.

"Da se ne lažemo, situacija je alarmantna. Ostala su neka dugovanja prema igračima od prošle sezone, veliki broj prvotimaca nas je napustio, ali nemamo vremena za kukanje. Vrijedno treniramo i svi zajedno poručujemo da će Olimpic bez obzira na sve i dalje postojati. Ugasit se nećemo iako bi to mnogi voljeli", za SportSport.ba je izjavio Kolar.

"Iz prošle sezone ostalo je sedam-osam igrača, doveli smo nekoliko njih koji su željni afirmacije i mislim da ćemo napraviti solidan tim. Prvi dio priprema, onaj najteži je obavljen i sad nam slijedi proces uigravanja. U subotu putujemo u Slavonski Brod gdje ćemo odigrati dva susreta, idući četvrtak ćemo u Busovači igrati protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a 6. jula ćemo u Mostaru odigrati prijateljski susret sa Zrinjskim. Generalka pred prvenstvo će biti 16. i to najvjerovatnije protiv Viteza", dodao je Kolar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije