Kolašinac domaćin Salihovićevom Hoffenheimu

Osmina finala DFB Cupa

Kolašinac domaćin Salihovićevom Hoffenheimu

Nakon što je u Njemačkoj proteklog vikenda odigrano 14. kolo Bundeslige već danas očekuju nas utakmice osmine finala DFB Cupa.

Ova faza takmičenja svakako će svima u Bosni i Hercegovini biti zanimljiva zbog duela u kojem se međusobno sastaju klubovi dvojice reprezentativaca naše domovine. Schalke, ekipa novopečenog Zmaja Seada Kolašinca, ugostiti će sastav Hoffenheima Sejada Salihovića.

Susret ovih dvaju ekipe ima itekako interesantnu pozadinu, pogotovo za mladog fudbalera ekipe iz Gelzenkirhena koji je jedan dio svog omladinskog staža proveo u ekipi iz Sinsheima, čiji je jedan od dva kapiten upravo Sejad Salihović. Salihović je u vikendu koji je iza nas bio dvostruki strijelac, te asistent, u domaćem remiju TSG-a sa Werderom (4:4).

Zanimljivo je i to da je Kolašinac u svom debiju za reprezentaciju BiH u prijateljskom susretu protiv Argentine „uskočio“ upravo na Salihovićevo mjesto, pa će sutrašnji njihov susret biti vrlo interesantan.

Četiri duela igraju se danas, dok se preostale četiri utakmice igraju u srijedu kada se takođe sastaju dva kluba dvojice bh. reprezentativaca. Freiburg Mensura Mujdže, koji nikako da se oporavi od povrede, na svom će stadionu ugostiti Spahićev Bayer. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Utorak, 3. decembar:
Hamburger SV - Köln (19:00)
Union Berlin – Kaiserslautern (19:00)
Saarbrücken – Borussia Dortmund (20:30)
Schalke 04 – Hoffenheim (20:30)

Srijeda, 4. decembar:
Freiburg – Bayer Leverkusen (19:00)
VfL Wolfsburg - FC Ingolstadt 04 (19:00)
Augsburg - FC Bayern (20:30)
Eintracht Frankfurt – Sandhausen (20:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti