Kolašinac: Ispuniti ću svoj dječački san
Foto: Hasan Bratić

Pred revanš sa Realom

Kolašinac: Ispuniti ću svoj dječački san

Nakon pobjede od 4:0 protiv Hoffenheima proteklog vikenda u okviru 24. kola Bundeslige bh. reprezentativac Sead Kolašinac zajedno sa svojim saigračima znao je proslaviti pobjedu protiv reprezentativnog kolege Sejada Salihovića i tima čiji je dres nosio nekada u omladinskim kategorijama.

Nova "trica" bila je itekako važna za ekipu Jensa Kellera koja se nakon dva debakla protiv Reala u Ligi šampiona (6:1) i Bayerna u Bundesligi (5:1) vratila na pobjednički kolosijek.

"Cijela ekipa je od prve minute igrala veoma disciplinovano. Što nismo primili pogodak je svakako jako važno za sve nas. Svaki od igrača je znao da u mečevima protiv Real Madrida i Bayerna nismo pokazali ono što kao ekipa znamo i možemo. Znali smo da protiv Hoffenheima naš nastup mora biti uspješan. To smo i dokazali našim pristupom tokom svih 90 minuta ove utakmice", kazao je fudbalski reprezentativac BiH za zvaničnu internet stranicu tima iz Gelsenkirchena. 

Zmaj koji je u prijateljskom susretu sa Egiptom odigrao samo jedno poluvrijeme, znao je na pravi način proslaviti pogodak svog kolege Chinedu Obasija, kojeg će vjerovatno čuvati na Svjetskom prvenstvu u duelu naše selekcije sa Nigerijom.

"Bilo mi je drago zbog njega. Težak period je iza njega i siguran sam da mu ovaj gol puno znači, kako bi neke stvari ostavio iza sebe, ali mora nastaviti u ovom ritmu", rekao je Sead. 

U susretu na stadionu Tivoli-Neu Sead je djelovao moćno. Stizao je zatvarati protivničke igrače na suprotnoj strani terena, uklizavao je, šprintao, "nudio se" u napadu, u odbrani je bio odličan, a otkrio je i zašto.

"Smršao sam četiri kilograma. Tokom zimske pauze radio sam sa personalnim trenerom na mojim slabostima, a promijenio sam i način ishrane. Ja nisam tim koji kojem je potrebna masa, ali mi dobro dođe na terenu. Morao sam postati brži i fleksibilniji, a težina tu igra jednu bitnu ulogu. Jednostavno sada se osjećam bolje", rekao je 20-godišnji fudbaler Rudara.

Ispunjenje dječačkog sna
Neizostavna tema u razgovoru svakako je bilo i Svjetsko prvenstvo na kojem će Kolašinac nastupiti u dresu fudbalske reprezentacije BiH. Pozicija lijevog beka, kako reče selektor Sušić, osigurana je za narednih deset godina.

"Radujem se činjenici da ću imati šansu da igram na Mundijalu. Sastav reprezentacije još uvijek nije poznat, a naš selektor Safet Sušić stalno naglašava da će u Brazil putovati samo oni fudbaleri koji igraju u svojim klubovima. S toga sam jako skoncentrisan na moje igre u Schalke, a nakon 34. kola Bundeslige razmišljati ću dalje", zaključio je Kolašinac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka "kraljevsko-plavi" su doživjeli pravi rezultatski fijasko. Pred domaćom publikom poraženi su sa 6:1 od Reala, a revanšu Kolašinac kaže:

"Uprkos teškom porazu u prvoj utakmici u revanšu želimo pružiti jednu dobru partiju u kojoj ćemo se boriti za svaku loptu, to smo dužni našim navijačima. Za mene lično će se ispuniti jedan dječački san kada istrčim na travnjak Bernabeua".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije