Kolašinac se vratio u ekipu, Topnici savladali Burnley

Premier liga, 2. kolo

Kolašinac se vratio u ekipu, Topnici savladali Burnley

Drugo kolo engleskog Premiershipa otvoreno je duelom Arsenala i Burnleyja na Emiratesu. Arsenal je bio uspješniji i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Prva velika šansa viđena je u 12. minuti pred golom Burnleyja. Lacazette je pokušao glavom, ali je golman Burnleyja bio na visini zadatka.

Nije se, međutim, dugo čekalo na gol Arsenala. Ceballos je u 13. minuti ubacio iz kornera, a Lacazette se sjajno snašao na malom prostoru i uspio pronaći put do mreže gola Burnleyja.

Bio je Arsenal konkretniji i nakon postignutog gola, ali je i Burnleyj prijetio. Gosti su jedan svoj opasan napad uspjeli krunisati golom u finišu prvog poluvremena.

Igrala se 43. minuta kada je Ashley Barnes pogodio za 1:1.

Mreža gola Burnleyja se zatresla u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, ali je drugi gol Arsenala poništen zbog ofsajda.

Arsenal je bio bolji i u drugom poluvremenu, prijetio, a do gola za 2:1 je stigao u 64. minuti. Ceballos je dodao loptu Aubameyangu, a Gabonac lijepim udarcem savladao golmana gostiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je do kraja još uzbuđenja, Torreira je imao odličnu šansu u 90. minuti, ali je ostalo 2:1 za Arsenal. Tako su Topnici došli do druge pobjede u novoj sezoni Premiershipa.

Treba istaći da se bh. reprezentativac Sead Kolašinac vratio u ekipu, a u 71. minuti je ušao u igru. Tada je zamijenio Lacazettea.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
Ove godine, BIT CE kao i svake prethodne..povezu dvije pobjede, odmah ide prica PRVACI, LIGA SAMPIONA..a kad shvate da su samo TIM IZ VRHA LIGE, bit ce KASNO..SAMPIONI MAŠTE..
4 0
arsenalbih
tako jee ? ove sezone aBd osigurati LP a dalje kako Bog dadne
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi