Kolašinac skrivio penal, Arsenal deklasirao PSG

Prijateljski meč u Singapuru

Kolašinac skrivio penal, Arsenal deklasirao PSG

E. Škorić

U okviru Internacionalnog kupa Arsenal je s 5:1 pobijedio PSG na Nacionalnom stadionu u Singapuru.

Arsenal je u vrlo efikasnom meču došao do uvjerljive pobjede nad PSG-om, mada su i Parižani imali svoje šanse i mogli su uz malo sreće i do još kojeg gola.

Vodeći gol na meču postigao je Mesut Oezil u 13. minuti, a onda je uslijedio period bez gola do 60. minute, kada se "otvorilo" i za pola sata je palo još pet golova.

Prvo je Nkunku s penala izjednačio na 1:1, a rezervista Lacazette u 67. i 71. donosi Topnicima dva gola prednosti (3:1), da bi Holding u 88. zabio za 4:1, a mladi Nketiah postavio konačnih 5:1. 

U timu Unaija Emeryja igrao je i Sead Kolašinac do 75. minute, te je skrivio penal u 60. minuti kod jedinog gola Parižana.

Prijateljski meč:
Arsenal - PSG 5:1 (Ozil 13, Lacazette 67, 71, Holding 88/ Nkunku 60 - penal)

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi