Tuchel: Sa Arsenalom nije bilo nikakve priče

Na kraju preuzeo PSG

Tuchel: Sa Arsenalom nije bilo nikakve priče

Kada je u aprilu Arsene Wenger saopštio kako napušta Arsenal, sa londonskim klubom u vezu su se dovodila brojna trenerska imena.

Jedan od onih koji se povezivao s Topnicima bio je i Thomas Tuchel, ali ovaj perspektivni njemački stručnjak na kraju je završio u Paris Saint-Germainu, dok je Wengera na Emiratesu naslijedio Emery.

Tuchel je nekoliko mjeseci kasnije otkrio kako zapravo kontakt sa Arsenalom uopšte nije postojao, niti je razmišljao o tome o mogućnosti da dođe na Emirates.

"Odluku da dođem u Paris Saint-Germain sam donio mnogo prije nego što je Wenger saopštio da odlazi. S Arsenalom nije bilo nikakvih razgovora, tako da o tome nisam ni razmišljao", kazao je Tuchel, koji o Wengeru ima visoko mišljenje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je jedan od najvećih trenera na svijetu. Mnogo ga poštujem, uzor je mnogim trenerima, pa i meni", dodao je Nijemac koji je s francuskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2020. godine. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti