Kolašinac u društvu Messija, Suareza i Lewandowskog
Foto: EPA

Najboljih 11 u prošloj sedmici

Kolašinac u društvu Messija, Suareza i Lewandowskog

Edmir Škorić

Portal koji se bavi nogometnim analizama i statistikom, Whoscored.com, sastavio je najboljih 11 nogometaša iz Liga petica u prošloj sedmici.

Whoscored.com svakih sedam dana radi najbolju postavu u Evropi. U periodu od 4. do 10. februara svoje mjesto u idealnoj postavi našao je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Kolašinac je prema Whoscoredu dobio ocjenu 8.8 zbog sjajnog nastup u meču protiv Hannovera. Bh. reprezentativac je briljirao, te sjajno asistirao Jermainu Farfanu kod vodećeg gola.

Pored Kolašinca, u najboljem sastavu su još Navas (golman Levantea), Lucarelli (Parma), Škrtel (Liverpool), Barragan (Valencia) - Suarez (Liverpool), Mkhitaryan (Borussia), Cigerci (Hertha(, Sterling (Liverpool), Messi (Barcelona) i Lewandowski (Borussia).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Još jedno priznanje za Kolašinca, koji je oduševio nastupom u nedjelju, a našao se i u timu kola Bundeslige u izboru njemačkog magazina Kicker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti