Kolašincu 8.5 miliona eura po sezoni u Arsenalu

Pred potpisom za novi klub

Kolašincu 8.5 miliona eura po sezoni u Arsenalu

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac na pragu je transfera u Arsenal.

Lijevi bek Schalkea navodno je sve dogovorio s Arsenalom i njemački Bid piše da je Kolašinac prihvatio osobne uslove, a godišnje će zarađivati 8.5 miliona eura.

Kako je ostalo manje od mjesec dana ugovora između Kolašinca i Schalkea, Arsenal ima pravo da objavi službeno dolazak bh. nogometaša.

Dvadesettrogodišnji zahvalni igrač zadnje linije dao je tri gola uz sedam asistencija na 36 mečeva za Schalke u nedavno završenoj sezoni, a Arsenal bi zbog njegovog dolaska trebali da napuste Nacho Monreal i Kieran Gibbs.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsene Wenger je prvi stupio u kontakt s njim, da bi se potom pojavila priča da bi ga u svojoj ekipi rado vidio i menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola. On je prošao omladinske selekcije Karsruhea, Hoffenheima i Stuttgarta, iz kojeg je 2011. godine stigao u Schalke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi