Kolašincu 90 minuta, Schalkeu prvo mjesto, Arsenal poražen

Grup B Lige prvaka

Kolašincu 90 minuta, Schalkeu prvo mjesto, Arsenal poražen

E. Škorić

Olympiakos je preokretom u Pireju stigao do pobjede nad Arsenalom u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Šaroliki sastav Arsenala je preko Tomaša Rosickog poveo u Pireju u 38. minuti, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

 

U 64. minuti na stadionu Gorgios Karaiskakis erupcija oduševljenja, kada je Giannis Maniatis pogodio za 1:1, da bi Kostas Mitroglou u 73. minuti pogodio za potpuni preokret i tri boda Olympiakosa.

 

U Montpellieru su snage odmjerili istoimeni domaćin i Schalke, za koga je 90 minuta upisao mladi Sead Kološinac, nadamo se budući bh. reprezentativac.

 

Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, u nastavku dva gola. Prvo je u 56. minuti Benedikt Howedes glavom pogodio na ubačaj Christpha Metzeldera za vodstvo gostiju iz Gelsenkirchena, a onda je, samo tri minute kasnije, Emmanuel Herrera pogodio za konačnih 1:1.

 

Schalke je, zahvaljujući porazu Arsenala, završio na prvom mjestu sa 12 bodova. Olympiakos je na kraju ostao kratak za bod od drugoplasiranog Arsenala, dok je Montpellier ukupno skupio dva boda i više neće igrati Evropu u ovoj sezoni.

 

 

Grupa B, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Olympiakos - Arsenal 2:1 (Maniatis 64, Mitroglu 73/ Rosicky 38)

Montpellier - Schalke 1:1 (Herrera 59/ Howedes 56)


szólj hozzá: O1-1A www.goalsup.com
szólj hozzá: Olympiakos vs Arsenal 1:1 Maniatis
szólj hozzá: Olympiakos vs Arsenal 2:1 GOALS HIGHLIGHTS
szólj hozzá: Montpellier vs Schalke 0:1 Howedes
szólj hozzá: Montpellier vs Schalke 1:1 Herrera
Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.