Kolašincu propao transfer u posljednjim danima prijelaznog roka

Bh. reprezentativac ostao u Arsenalu

Kolašincu propao transfer u posljednjim danima prijelaznog roka

A. Čaušević

Navijači Arsenala su u posljednjim danima prijelaznog roka mogli ostati bez svog miljenika, Seada Kolašinca. 

Kolašinac je nedavno porastao u očima pristalica Topnika nakon što se na izuzetno hrabar način supostavio razbojnicima te zaštitio sebe i Mesuta Oezila.

Nakon što se psihički oporavio od nemilog događaja defanzivac je postao redovan u ekipi Unaia Emeryja, a posljednjih dana prijelaznog roka mogao je promijeniti klub.

Prema pisanju Bilda na njegovom povratku u klub radio je Schalke 04. Namjera Rudara je bila da bh. reprezentativca dovedu na posudbu.

Međutim, transfer je spriječila visoka plata koju Kolašinac ima u Arsenalu. Ovog 26-godišnjaka Topnici na godišnjem nivou plaćaju šest miliona eura.

Schalke 04 se posljednjeg dana prijelaznog roka riješio Yevhena Konoplyanka koji je imao platu od pet miliona eura tako da je oslobođen budžet za dovođenje Kolašinca, ali već tada je bilo prekasno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu, Nacho Monreal je iz Arsenala prešao u Real Sociedadu, Emery je ostao s opcijom manje na lijevom beku pa je u takvim okolnostima povratak Kolašinca u Gelsenkirchen bio nemoguć.

Inače, Kolašinac se trenutno nalazi na okupljanju bh. reprezentacije te ga u dresu nacionalnog tima očekuju dva izuzetno važna meča. U četvrtak protiv Lihtenštajna te u nedjelju protiv Armenije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zazamir
cuj miljenik navijaca , ljudi jedva cekaju da ga se rijese jer frajer veze nema. On je prije svega defanzivac gdje radi katastrofalan posao
1 9
GAAzIJaaaA
Dobar je Kolasinac, IZBACIVAC PRAVI..i njemu ce svanuti kada ode iz 56SENALA..karijera je kratka, a u rubrici trofeji stoji KROMPIR..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi