Koliko će Juventus zarađivati godišnje zahvaljujući Ronaldu?

Pridonosi na svim poljima

Koliko će Juventus zarađivati godišnje zahvaljujući Ronaldu?

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo prije nekoliko dana zvanično je predstavljen kao novo pojačanje Juventusa.

Ronaldo je iznenadio fudbalsku javnost odlukom da napusti Real Madrid nakon devet godina i potpiše za Juve. Međutim, Portugalac je na press konferenciji izjavio da je jednostavno shvatio da mu treba novi izazov u karijeri, te da je nakon nekoliko dana razmišljanja odlučio da pređe u Juventus.

Dolaskom Ronalda sigurno je da će Juventus mnogo toga dobiti na terenu, ali što je važno i van njega. Ronaldo predstavlja puni paket za Juventus, a to se posebno odnosi na marketing. Italijanski mediji su izračunali da bi Ronaldo mogao Staroj dami godišnje donijeti zaradu od 75 do 100 miliona eura.

TV prava će sigurno porasti kada je u pitanju Juventus, kao i potražnja ulaznica, te vjerovatno i cijena istih. Očekuje se da Juve u ova dva segmenta godišnje inkasira veću sumu za oko 34 miliona eura nego što je to bilo prethodnih sezona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi