Koliko košta "zvijer" sa Molineuxa? Velikani su dobili odgovor

Wolvesi ciljaju na ozbiljnu zaradu

Koliko košta "zvijer" sa Molineuxa? Velikani su dobili odgovor

Adama Traore je još 2015. godine stigao na Otok, nakon što je napustio Barcelonu u kojoj nije dobio šansu.

Iako su svima koji su gledali Traorea u dresovima Aston Ville i Middlesborugha bilo jasno da se radi o fudbaleru posebnih kvaliteta, on tek je ove sezone skočio u prvi plan i počeo plijeniti pažnju evropske fudbalske javnosti.

Nuno Espirito Santo (trener Wolverhamptona) je pronašao pravu poziciju i ulogu za 24-godišnjeg Traorea i tako "oslobodio zvijer".

Naravno, odmah su i evropski velikani počeli obraćati više pažnje na nekadašnjeg omladinca Barcelone.

Počelo se ozbiljno špekulisati da bi brzi i snažni dribler uskoro mogao obući dres Real Madrida, Bayerna ili Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada engleski mediji pišu da su Wolvesi odredili cijenu za svog krilnog fudbalera i da ona iznosi 70 miliona funti (blizu 80 miliona eura). Eventualni transfer Traorea bi tako donio njegovom Wolverhamptonu ozbiljnu zaradu s obzirom da je 2018. godine za njegov dolazak na Molineux izdvojena suma od 20 miliona eura.

Adama Traore je ove sezone postigao šest golova i upisao 10 asistencija u dresu Wolvesa, a vrijedi istaći i da je prvi u Premiershipu po broju pokušanih, ali i uspješnih driblinga.

Top Komentari

kn0x
Smijesna cijena za igraca koji nije ni u prosijeku, nesto mi je drag zbog njegovog truda al vidi se da fali kvaliteta, definitivno precijenjen.
1 0
Arnel925
Corona kriza je sad ce on pasti na 20 bez problema
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije