Koliko novca od TV prava gubi LFP?

Nakon prekida sezone

Koliko novca od TV prava gubi LFP?

LFP (Ligue de Football Profesionnel) je odlučio potpuno prekinuti fudbalska takmičenja koja su zbog pandemije koronavirusa bila pod suspenzijom od prošlog mjeseca.

Tako su okončana i dvije profesionalne fudbalske lige u Frnacuskoj, Ligue 1 i Ligue 2.

Ligue 1 je tako prekinuta nakon 28 odigranih kola, PSG bi trebao biti proglašen novim-starim prvakom, a u Ligu prvaka bi trebali Marseille i Rennes.

Međutim, prekidom sezone LFP i klubovi su ostai bez značajnog novca od TV prenosa.

L'Equipe piše da je Canal+ odlučio zbog neispunjavanja stavki iz istog od strane LFP-a prekinuti ugovor i obustaviti preostale isplate za sezonu 2019/2020.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Isto će učiniti i medijska kuća beIN Sports, koja je također imala prava na prenose utakmica Ligue 1 i Ligue 2.

Kada se sve sabere, LFP će ostati bez 243 miliona eura koja bi, da se sezona odigrala do kraja, dobio od Canal+ i BeIN Sports.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi