Susret(i) Lige prvaka će se igrati daleko od Evrope?

Sve zbog koronavirusa

Susret(i) Lige prvaka će se igrati daleko od Evrope?

Admin Čaušević
Teme:

UEFA tek treba zvanično potvrditi termine završnice Lige prvaka i u Europa lige, prema svemu sudeći mečevi će se igrati u augustu. 

Među klubovima koji su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka nalazi se PSG. S obzirom na zabranu sportskih aktivnosti u Francuskoj do septembra Parižani su spremni igrati u inostranstvu.

"Računamo na igranje u završnoj fazi Lige prvaka. Ako nije moguće da igramo u Francuskoj, igrat ćemo u inostranstvu. Garantovat ćemo sigurnost i najbolje uslove za igrače i stručni štab", kazao je prvi čovjek populranih Svetaca, Nasser Al-Khelaifi.

Francuski mediji pišu da bogati Kataranin razmišlja o alernativi za Park prinčeva, a kao prvo opcija za susret četvrtfinala te eventualnog polufinala spominje se upravo Katar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Druga opcija je igranje u Portugalu što se nekako čini i logičnijim s obzirom da se radi o evropskoj zemlji i putovanja bi bila znatno kraća u odnosu na ona u zemlju Perzijskog zaljeva.

Ipak, s obzirom na utjecaj UEFA ne treba ni isključiti opciju da francuska vlast napravi izuzetak te PSG-u ipak dopusti da svoje utakmice igra u Parizu.

Top Komentari

Dtox
Ma pare buse gdje burgija nece. Igrajte na mjesecu mupm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi