Koliko treba do pameti

Oslanjanje na vlastiti kadar

Koliko treba do pameti

Dva su nonsensa najmanje do sada ponudili sarajevski fudbalski klubovi, Željezničar i Sarajevo, velikani što prethodnog vikenda ubilježiše sigurne trijumfe u Premijer ligi BiH.

Prvi je kada je smijenilo sa klupe koševskog tima Mirzu Varešanovića, a drugi kada je istu sudbinu u rivalskom klubu doživio Milomir Odović. 

Što su njih dvojica bitna i što su nonsensi?

Mirza Varešanović vodio je bordo tim jednu sezonu, 2010/2011. Teško je to vrijeme bilo, igrači su negodovali zato što jedu viršle za doručak, pa su izlagani poruzi i šprdnji iz protivničkog tabora. Baš onako kako se danas među rajom tretiraju promašaji Anela Hebibovića.

I dobro, od vrckave mahale uvijek se tako nešto može očekivati, ali avaj...u to je vrijeme za Sarajevo igralo nekoliko igrača iz njihovog omladinskog pogona, jedan Handžić, drugi, treći, Dupovac, Čomor, Hamzić, Trebinjac, pa malo stariji Džakmić, Pliska, mlad je bio i Asmir Suljić...

Na kraju sezone, nezadovoljna rezultatima i pod pritiskom navijača, Uprava se zahvalila "Spallettiju sa Koševa". 

Koji je to Varešanović bio? Peti, osmi? Ne, nego drugi! Sezona je to u kojoj je Sarajevo bilo bolje plasirano od Želje.

Drugi u sezoni bio je i Milomir Odović, sve sa igračima iz omladinskog pogona. Istim onima koji su poslije otišli za 400, 500 hiljada eura. Rijad Bajić, Amir Hadžiahmetović, Dženis Beganović, Damir Sadiković, Kerim Memija... ne samo da su bili drugi, već su Želji napunili kasu i eliminacijom moćnog Ferencvaroša, sto puta bogatijeg i bili na korak da izbace i belgijski Standard...

Kakve vajde Odoviću to sve. Hajmo, vozdra!

U prethodnom kolu sarajevski timovi ostvarili su uvjerljive trijumfe, protiv Viteza, odnosno Radnika, s mnogo mladih, odnosno igrača iz vlastite škole. Na jednoj strani Velić, Šabanadžović...ovamo Hadžić, Herić, Lelić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I zato treba neka pamet? Najbolje rezultate i jedni i drugi imali su kada su kraj s krajem sastavljali, što je uslovilo da koriste mlađe igrače, djecu. A liga takva da ne bi ni s pionirima pogriješili kada bi ih izveli na teren.

Valjda ćemo konačno gledati mlade igrače, pa makar se ne znali ni dodati. Bolje njih, nego stare koji se ne znaju dodati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi