Lijepa fudbalska priča iz lijepog mjesta na Drini

Lijepa fudbalska priča iz lijepog mjesta na Drini

A. Beganović

Od ove sezone u Drugoj ligi Centar Federacije Bosne i Hercegovine takmiči se i NK Kolina, jedini sportski kolektiv na području Općine Foča u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kolina je prošle sezone zauzela prvo mjesto u Kantonalnoj ligi Bosansko-podrinjskog kantona, te je tako stekla pravo nastupa u Drugoj ligi Centar Federacije Bosne i Hercegovine.

I s obzirom da se radi o novom članu drugoligaškog društva, rezultati nisu loši, odnosno nakon 13 odigranih kola Kolina se nalazi na 9. mjestu tabele sa 18 osvojenih bodova,

Lijepa fudbalska priča koju pričaju zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu iz ovog malog mjesta na Drini, koja će sasvim sigurno još dugo trajati. Pred početak ove sezone Kolina je dobila i novi Upavni odbor, na čijem čelu se nalazi dugogodišnji igrač i trener kluba, Amir Polovina.

Za kratko vrijeme osigurana su finansijska sredstva za takmičenje u Drugoj ligi Centar, no to nije sve, odnosno agilni članovi Uprave započeli su i projekat unaprijeđenja klupske infrastrukture.

"Vidite, infrastruktura je od velikog značaja za svaki klub, pa tako i za naš. Obnovljena je tribina, ugrađeno je 500 stolica, obnovljena je fasada na zgradi u kojoj su smještene svlačionice i klupske prostorije. Također, ofarbano je i obnovljeno oko 500 kvadrata ograde i zaštitne mreže oko terena", za SportSport.ba govori prvi čovjek kluba Amir Polovina.

Čelnici kluba ne misle stati na ovome, odnosno u planu je i gradnja pomoćnog stadiona te natkrivanje postojeće tribine na glavnom stadionu.

"Podnijeli smo molbu Općini Foča u FBiH za dodjelu zemljišta na mojem bismo izgradili pomoćni stadion koji bi služio za treninge prve ekipe i odigravanje susreta svih omladinskih selekcija. Nadamo se pozitivnom odgovoru", ističe Polovina.

Kako se klub finansira?

"Jednim djelom iz budžetskih sredstava Općine Foča u FBiH i Vlade BPK, no moram naglasiti da to ne bi bilo dovoljno bez nesebične podrške privrednika koji žive u Sarajevu, a porijeklo im je iz ovih lijepih krajeva Istočne Bosne. Također, imamo podršku i nekih privrednika koji egzistiraju na Drini", govori Polovina i dodaje:

"Ovom prilikom im se svima zahvaljujemo jer bez njihove podrške ova lijepa priča ne bi bila moguća."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Igrački kadar?

"U prvoj sezoni u Drugoj ligi oslonili smo se uglavnom na domaće igrače iz Ustikoline. Pojačali smo se i sa par iskusnih igrača iz Goražda. Ponosni smo jer se u našem rosteru nalazi 15 igrača koji žive u Ustikolini i smatramo da je to najveći uspjeh za ovu malu zajednicu. Nakon 13 kola nalazimo se na 9. mjestu tabele, odnosno u zlatnoj sredini i glavni cilj kluba je stabilizacija i ostanak u ovom rangu", zaključio je prvi čovjek Koline.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi