Kolina u derbiju bolja od Bosne, Čelik protutnjao kroz Maglaj, Ilijaš tone sve dublje
Crno-crveni su lakše od očekivanoga slavili visoku pobjedu na teškom gostovanju u Maglaju

Druga liga FBiH, grupa "Centar", 8.kolo

Kolina u derbiju bolja od Bosne, Čelik protutnjao kroz Maglaj, Ilijaš tone sve dublje

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su odigrane utakmice 8. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar", a u derbiju kola Kolina je na domaćem terenu dočekala ekipu Bosne iz Visokog, te slavila pobjedu rezultatom 3:0.


Kolina je pobjedom protiv Bosne, prestigla tim iz Visokog, te su sada lideri na tabeli sa 21 bodom, strijelci u današnjem meču za domaći tim bili su Junuzović, Polovina i Bašović, s druge strane ekipa Bosne je današnjim porazom pala na treću poziciju na tabeli.

Najveći favorit za prvo mjesto ove sezone zenički Čelik, protutnjao je kroz Maglaj, te je visokom pobjedom protiv Natrona rezultatom 0:4 pokazao da se vraćaju u onu nekadašnju formu. Strijelci za tim iz Zenice bili su Durmiš u dva navrata, te Međuseljac i Šijerkić. Čelik je današnjom pobjedom skočio na drugo mjesto, te ima dva boda zaostatka za Kolinom koja će za nekoliko kola gostovati na Bilinom polju vjerovatno u derbiju jesenjeg dijela.

Kada su u pitanju ostale utakmice, Borac iz Jelaha, koji je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi kod kuće je slavio protiv Moševca rezultatom 2:0, a golove za domaći tim postigli su Ahmetović i Jupić.

Još jedan od konkurenata za visok plasman ekipa Famosa deklasirala je Azot rezultatom 5:0, strijelci za tim iz Hrasnice bili su: Cibra 2, Tahmaz 2 i Zubanović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Od ostalih rezultata vrijedi istaći, visoku pobjedu Batona rezultatom 4:1 protiv Žepča, trijumf Usore protiv Unisa 3:1, Rudar je u Brezi remizirao 1:1 protiv Krivaje, dok je Ilijaš kod kuće poražen od Mošćanice 0:2.

Na tabeli Kolina ima 21 bod, Čelik 19, Bosna, 18, Borac 17 i Famos 16. Na dnu Azot i Rudar imaju po četiri boda, dok je Ilijaš posljednji sa tri boda na svome kontu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Famos je po meni bolji od Bosne
2 1
Convicts
Samo likce idemo na vrh.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi