Craiova zamjenu za Koljića pronašla u drugoj hrvatskoj ligi

Mamut novi napadač

Craiova zamjenu za Koljića pronašla u drugoj hrvatskoj ligi

A. Beganović

Hrvatski napadač Ivan Mamut novi je igrač lidera rumunskog prvenstva Craiove.

Nakon povrede Elvira Koljića, čelnici lidera rumunskog prvenstva dali su se u potragu na novim napadačem.

Povezivalo se sa Craiovom mnogo igrača, no na kraju će Koljića pokušati nadomjestiti sada već bivši fudbaler Intera iz Zaprešića.

Mamut je potpisao ugovor sa Craiovom, no detalji transfera nisu objavljeni, odnosno nije poznato koliko će on zarađivati, niti koliko je na ime obeštećenja inkasirao hrvatski drugoligaš.

Mamut je u Inter stigao u ljeto 2016. godine iz juniora Hajduka, upisao je 79 nastupa za ovaj klub i pritom je postigao 15 pogodaka kojija je dodao šest asistencija.

Jednu sezonu proveo je na posudbi u Sesvetama, a za juniorsku reprezentaciju Hrvatske upisao je tri nastupa u kojima je postigao četiri pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi