Borba protiv sudbine!

Malerozni Koljić

Borba protiv sudbine! · Komentar

A. Čaušević

Ako se za nekog igrača može reći da je maler to je definitivno Elvir Koljić. I to nevjerovatan maler, ali stvarno jer riječ "nevjerovatno" na pravi način opisuje ono što se dešava odličnom bh. napadaču.

Ljubitelji bh. fudbala su za Koljića prvi put čuli prije šest godina kada je igrajući za Borac nastupao u Premijer ligi. "Eksploziju" je doživio u sezoni 2016/17 kada je briljirao u dresu Krupe. Igrao je sjajno, zabijao važne golove i bio noćna mora za protivničke odbrane.

Dobre igre donijele su mu i zvučni transfer. Otišao je u poljski Lech na posubu. U Poznanu je počela i prva njegova bitka sa sudbinom. Baš kada je počeo da dobija povjerenje stigla je povreda koljena i pauza od dva i pol mjeseca, Poljaci ga nisu otkupili pa je uslijedio povratak u Krupu.

Na startu sezone 2017/18 pokazao je svu svoju superiornost u Premijer ligi. Na uvodnih sedam kola uspio je postići osam golova, učinak koji će teško ko nadmašiti. Posebno ako se u obzir uzme da je zabio na sedam različitih utakmica.

U augustu 2018. godine uslijedio je novi inostrani transer ovaj put u Rumuniju. Potpisao je ugovor s Craiovom i odmah pokazao da ima osjećaj za gol kao predator za plijen. Prva sezona je bila odlična zabio je 12 golova.

Nakon toga su stigao je i zaslužen poziv Roberta Prosinečkog u reprezetnaciju BiH, ali susret protiv Armenije u martu 2019. godine je pokazao kakav je Koljić zapravo maler. Ušao je u finišu meča protiv Armenije, ali i izašao nakon dvije minute.

Nekoliko dana stigla je šokantna vijest. Puknuće mišića značilo je višemjesečna pauza, ali i da je propao veliki transfer u Zenit. Mircea Lucescu je bio "zapikao" Koljića za sezonu 2019/20, spominjala se cifra od 5 miliona eura, ali kako je došla povreda sve je propalo.

Baš kada je počela sezona 2019/20 Koljić je doživio novu povredu, stradala su leđa. Uslijedila je nova višemjesečna pauza. Pandemiju koronavirusom je iskoristio da se potpuno oporavi i da počne raditi ono u čemu je istinski majstor - rešeta protivničke mreže.

Tekuću sezonu je počeo fenomenalno. Pet golova na pet mečeva. Taj učinak značio je i povratak Lucescua po svoju "tihu patnju". Rumun je sada u Dynamo Kijevu, bilo je spremno 10 milona eura i igranje u Ligi prvaka, ali 43. minuta utakmice Craiova - Pioli Iasi bila je fatalana za bh. napadača.

Ovidiuu Mihalache je krivnički startao na Koljića, stradao je skočni zglob. Slijedi novi višemjesečni oporavak i nova borba protiv sudbine. Koljić je u prošlosti izlazio kao pobjednik, a nema sumnje da će tako biti i sada. Golmani će sigurno da opet strahuju...

Top Komentari

Vena96
Zalosno je kako mu glupan pokvari transfer i izbaci u out bzvz. Nadam se da ce se vratiti jaci i da ga povrede zaobidju. Zasluzio je jos jedan veci transfer svojim trudom.
10 0
Mirsad1705
Kada su u pitanju povrede igrača, naročito ovakve, posljedice direktnog starta na igrača, sudije su blago je reći indiferentne, a mogli bi puno pomoći tako da zaštite igrače kartonima. Lijevi bočni Mančester Junajteda Luk Šo, nakon divljačkog starta s leđa Meksikanca Hektora Morena, odbrambenog igrača Fejenorda, završio je na štakama narednih pola godine, jer mu je slomio obje kosti potkoljenice. Sudija nije ništa pokazao krivcu, ama baš ništa! A neke sudije (ispravno) kažnjavaju kartonima igrače i za neuspješan ali očito opasan start prema protivniku. Krajnje je vrijeme da i FIFA ozbiljno razmisli o uvođenju reciprociteta - igrač povrijedio protivnika, dok se ovaj ne oporavi i ne nastupi ponovo na terenu, nema igranja ni onome ko ga je povrijedio! To bi navelo na razmišljanje sve koji "neoprezno" startuju na protivničke igrače.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi