Koller: Arnautović poštuje Srbiju

Selektor Astrije

Koller: Arnautović poštuje Srbiju

Austrija je u devetom kolu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo nanijela prvi poraz Srbiji. 

Nakon serije loših rezultata Austrijanci su jučer pokazali da umiju da igraju i pobjeđuju, međutim selektor Marcel Koller, kojem su ovo posljednje utakmice na klupi Austrije, nakon utakmice nije bio pretjerano radostan. 

"Počeli smo dobro utakmicu, ali nismo iskoristili dvije prilike. Srbija je povela iz prvog udarca na gol. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, stvorili smo mnogo prilika. Srbija je ponovo pokazala da je jaka i da su igrači opasni kada im se da prostor. Morali smo da zatvaramo prostor, da trčimo, i pokazali smo da to znamo. Njihov izjednačujući gol je malo i posljedica umora, a na kraju smo imali i malo sreće, Sve u svemu, odigrali smo dobru utakmicu", kazao je Koller. 

Nakon utakmice novinari su Kollera upitali i za Arnautovića. Fudbaler West Hama se poslije postignutog gola nije radovao.

"Ja s tim nemam problema. To se često dešava u klubovima kada jedan igrač pređe iz jednog u drugi. Marko je jednostavno pokazao poštovanje prema otadžbini njegovog oca. Majka mu je Austrijanka, tako da ja, ponavljam, nemam problem s tim."

Arnautović nikada nije krio da gaji posebna osjećanja prema zemlji svog porijekla i nerijetko je nosio kopačke na kojima su izražene dvije zastave - Austrije i Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti