Köln će zalediti desetku zbog Podolskog

Do kraja njegove karijere dres sa brojem 10 van upotrebe

Köln će zalediti desetku zbog Podolskog

A. Haznadarević

Bundesligaš iz kojeg će na kraju sezone Lukas Podolski preći u Arsenal, odlučio se zahvaliti svom napadaču ukazujući mu veliku čast.

Lukas Podolski je potpisao za londonski Arsenal u transferu vrijednom 12,9 miliona eura, međutim kako i sam istiće, rastanak sa Kölnom je odluka koju je jako teško donio, a zbog njegove privrženosti matičnom klubu, dobio je veliku počast.

 

Uprava Kölna je odlučila da će povući dres sa brojem 10 iz upotrebe, sve dok se ovaj dvadesetšestogodišnji napadač aktivno bavi fudbalom.

 

Osim što je ovo veoma lijep gest kluba, on otvara i još veću mogučnost njegovog povratka u klub kada dođe vrijeme za tako nešto, a sam Podolski je izjavio da što se njega tiče, uvijek postoji mogučnost povratka u voljeni klub.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, pred početak meča sa Bayernom, domaći navijači na Rhein-Energie-Stadionu su mu priredili poseban doček, a predsjednik kluba Werner Spinner mu je uručio i prigodne poklone.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti