Koln ponovo slavio, Dresdenu bod u Paderbornu

Koln ponovo slavio, Dresdenu bod u Paderbornu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Kolna upisali su drugu uzastopnu pobjedu u 2. Bundesligi, a Jarčevi su večeras u 15. kolu na svom terenu svladali Bochum sa 3:1.

Pobjednik u ovom susretu je bio riješen već nakon prvog poluvremena. Antony Ujah je u 11. minuti doveo Koln u prednost, da bi za 2:0pogodio Kevin McKenna u 35. minuti susreta. Na 3:0 povećao je Ujah u 84. minuti, a konačnih 3:1 je postavio Gelashivili u sudijskoj nadoknadi.

Dynamo iz Dresdena je uspio ostati neporažen na gostovanju u Paderbornu gdje su odigrali 2:2. Yilmaz je domaće u 11. minuti doveo u prednost, ali samo tri minute kasnije Dresdenu poravnanje donosi Ouali. Schuppan autogolom u 21. minuti donosi novo vodstvo Paderbornu, a konačnih 2:2 djelo je Kitambale u 38. minuti susreta.

Regensburg je golom Haaga iz 44. minuti evodio protiv Aalena sve do 76. minute, kada gosti preko Valentinija postižu gol za 1:1, a potom i u 84. preko Lechleitera stižu do vodstva od 2:1. Za konačnih 3:1 pogodio je u 88. minuti Reichwein.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.