Köln ubjedljiv protiv Paderborna, poraz Union Berlina

25. kolo druge Bundeslige

Köln ubjedljiv protiv Paderborna, poraz Union Berlina

Završena su dva susreta 25. kola druge Bundeslige. Cottbus je na svom terenu sa 2:1 savladao Union Berlin dok je Köln sa ubjedljivih 3:0 pobijedio Paderborn.

Cottbus je poveo već nakon 10 minuta igre. Strijelac je bio Adlung. U 37. minuti domaći ostaju sa igračem manje, a isključen je Bittroff. Odgovornost je preuzeo Mattuschka te je sa bijele tačke poravnao na 1:1.

 

Domaći ipak sa igračem manje u drugom poluvremenu dolaze do pobjede. Strijelac je za konačnih 2:1 u 68. minuti bio je Sanogo.

 

Köln je čitavim tokom susreta sa Paderbornom bio bolja ekipa, a poveo je u 29. minuti preko Matuszczyka.

 

U drugom poluvremenu, sudbina Paderborna je zapečaćena sa dva pogotka Ujaha - prvim u 64. i drugim u 83. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.