Kolo sarajevsko - mostarskih obračuna

Premijer liga, 6. kolo

Kolo sarajevsko - mostarskih obračuna

Adnan Beganović

Nakon petnaestodnevne pauze danas i sutra će se ponovo igrati utakmice BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na rasporedu je 6. kolo u kojem će biti odigrano nekoliko derbija.

U Mostaru će snage odmjeriti domaći Zrinjski i aktuelni bh. prvak Željezničar, a u oba tabora očekuju pozitivan rezultat.

""Realno, kvalitetniji smo, ali u ovom trenutku to ne mora ništa značiti. Sigurno ćemo morati dati sve od sebe kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Na ruku nam ide to što je u Mostaru dobar teren, dobra  atmosfera na tribinama, a u takvim uslovima se najbolje snalazimo. Željezničar je ekipa koja uvijek ide na pobjedu, no niti s bodom ne trebamo biti nezadovoljni", istakao je veznjak Plavih Muamer Svraka, dok je trener Zrinjskog Dragan Perić izjavio:

"Idemo od utakmice do utakmice, sada je na redu Željezničar i samo o njemu razmišljamo. Pripremali smo se za ovaj susret i spremni ga dočekujemo. Neki igrači su imali manjih zdravstvenih problema, no večeras će mi svi biti na raspolaganju".

U Sarajevu se također igra derbi i to starih rivala, Sarajeva i Veleža. Bordo momčad u ovaj meč ulazi kao favorit, no sigurno je da se ni Rođeni neće lako predati.

""Očekujemo dobru utakmicu protiv Veleža, imamo kvalitet i sigurno možemo do nove pobjede. Velež ima dobrih strana, međutim imaju isto tako i nekoliko mana u igri koje ćemo svakako pokušati iskoristit", govori trener Sarajeva Dragan Jović, dok je napadač Veleža Ševko Okić izjavio:

"U Sarajevo dolazimo rasterećeni, odnosno mi na Koševu nemamo šta izgubiti. Svjesni smo da je domaćin favorit, no ukoliko pružimo svoj maksimum, onda možemo do pozitivnog rezultata."

Zenički Čelik predvođen trenerom mlade reprezentacije Vladom Jagodićem na Bilinom polju će ugostiti momčad Borca. Zeničani u posljednjih nekoliko sezona ne znaju za pobjedu u duelima sa Borcem, no nadaju se da će i taj negativan niz biti prekinut.

"Očekujem dobru utakmicu, a cilj nam je da osvojimo tri boda, kako bi mirnije otišli u Gradačac na gostovanje i napraviti mini seriju. Borac respektujem, ali znam koliko vrijedi Čelik. Mi igramo na Bilinom polju, pred svojim Robijašima, igramo utakmicu koja je bitna zbog položaja obje ekipe na tabeli i iz tog razloga moramo Borac ostaviti iza sebe", uoči susreta je istakao Jagodić, dok je trener Borca Slobodan Starčević izjavio:

"Imamo određenih problema u napadu, jer ne koristimo prilike koje stvorimo. U gostima kod Željezničara i Zrinjskog imali smo prilike, ali napadači su zatajili. Vjerujem da će proraditi u Zenici i ako bar jednom zatresemo mrežu Čelika siguran sam da ne možemo izgubiti."

Olimpic će sa dobro pojačanom ekipom na Otoci snage odmjeriti sa neugodnim Leotarom, Slavija ide na noge GOŠK-u, dok će u Bijeljini gostovati Zvijezda.

Gradina će u Orašju tražiti prva tri boda u duelu sa Širokim Brijegom, a u Prijedoru će snage odmjeriti domaći Rudar i Travnik.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.