Kome je pripao Dilaverov dres? "Pravi je Bosanac..."

Upoznali su se još ranije

Kome je pripao Dilaverov dres? "Pravi je Bosanac..."

Tuzla je danas na trenutak stala. Stotu godišnjicu Slobode uveličao je zagrebački Dinamo, a meč odigran na Tušnju sam po sebi predstavljao je pravi spektakl.

Bila je to na papiru prijateljska utakmica, ali svi oni koji su dobili priliku nastojali su da je i opravdaju, pa je na terenu viđena prava borba, puno trke i žara. Na kraju je neriješen ishod bio najrealniji.

Od svih DInamovih fudbalera pažnju je najviše plijenio Emir Dilaver. O ovom defanzivcu u posljednje vrijeme se često govori u bh. javnosti, budući da je na njega 'oko bacio' i selektor Robert Prosinečki, a nakon utakmice navijači Slobode su ga okupirali željevši se fotografirati s njim.

Ipak, samo je jedan uspio da dobije i njegov dres. Otišao je u ruke fudbalera Slobode Dejana Uzelca kojeg se Dilaver sjetio još iz vremena kada je kao igrač Ferencvaroša igrao protiv Željezničara.

"Upoznali smo kada su Željezničar i Ferencvaroš igrali. Odličan je dečko, zaslužuje da igra za reprezentaciju. Pravi je Bosanac", kaže nam Uzelac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je ovo dan koji će Tuzla dugo pamtiti, kao i Uzelac čiju će vitrinu krasiti posebna uspomena na duel s Dinamom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi