Poplave prouzrokovale nezapamćene štete - stadion uništen: "Bez riječi i sa suzama u očima"

Alarmantno stanje u Sloveniji

Poplave prouzrokovale nezapamćene štete - stadion uništen: "Bez riječi i sa suzama u očima"

Edmir Škorić

U većem dijelu Slovenije zabilježene su velike poplave, a jedna od općina koja je teško pogođena je Komenda koja se nalazi u središtu zemlje.

Velike bujične poplave pogodile su veći dio Slovenije, a državna meteorološka služba izdala je crveno upozorenje.

Prema dosad dostupnim podacima, loše vrijeme i katastrofalne poplave koje su zahvatile cijelu Sloveniju odnijele su tri života.

Slovenski državljanin smrtno je stradao na području Kamnika, a dvoje nizozemskih državljana stradalo je u planinama na području Kranja. Okolnosti smrti još se utvrđuju, potvrđeno je iz Policijske uprave.

Policija još uvijek istražuje okolnosti stradanja, no prema dosad dostupnim informacijama čini se da su sve tri žrtve mogle stradati u poplavama ili vremenskim nepogodama.

Do sada su napravljene značajne materijalne štete, a stradali su i pojedini nogometni stadioni. U Komendi je više od 80 posto područja bilo pod vodom, zbog čega je jučer proglašeno izvanredno stanje.

Poplavljeno je nekoliko stotina stambenih kuća i most je odnijela voda, a također je velika šteta i na stadionu tamošnjeg niželigaša.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Bez riječi i sa suzama u očima. Suosjećamo se sa svima koji su pogođeni vodenom nesrećom. Prema prvim procjenama stanje u našem klubu je također katastrofalno. Ostajmo na sigurnom i sretnom svi u narednim satima. Sve ostalo će biti već nekako...", objavio je Nogometni klub Komenda uz nekoliko fotografija užasnog prizora sa poplavljenog stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi