Komentar zašto se svijetu desio koronavirus je Lowova izjava karijere

Svaka čast majstore

Komentar zašto se svijetu desio koronavirus je Lowova izjava karijere

Njemački izbornik Joachim Low dao je svoje viđenje zašto se svijetu desio koronavirus i to je uradio na način da je oduševio sve.

Low je u karijeri dao mnogo izjava, ali čini se kako ni jedna nije zaradila hvalospjeve kao ova. On je, u jednu ruku, kazao kako je svijet možda i zaslužio ovakav scenario.

On kaže da se više niko nije brinuo za glad u svijetu, za prirodne katastrofe, svi su bili pohlepni itd.

Sada kada je sve stalo, Low se bacio u razmišljanje i ono što je zaključio saopštio je javnosti.

"Posljednjih nekoliko dana potaknulo me na duboko razmišljanje. Svijet je, čini mi se, doživio kolektivnu katarzu. Imam osjećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živjeli i radili proteklih godina bio je neodrživ", kaže on i dodaje:

"Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopšte nas nisu zanimali glad u svijetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili što je zapravo važno u životu!"

Također, on je dodao kako je potpuna ispravna odluka odgoditi Euro i suspendovati sva ostala takmičenja jer je zdravlje ljudi najbitnije.

Inače, njegova Njemačka je trebala biti jedan od domaćina ovogodišnjeg Eura, ali takmičenje je zbog koronavirusa pomjereno za ljeto sljedeće godine.

Osim Eura, za sada su suspendovana takmičenja kao što su Liga šampiona, Evropa lige i sva nacionalna prvenstva pa svi skupa imamo vremena i prostora razmisliti o riječima njemačkok selektora.

Top Komentari

hame
Dosta je vidjeti ono dijete od prije par godina sto ga more izbaci mrtvog i bice nam jasno da i ovo sto nam se desava nije nista sta smo zasluzili !
24 1
korona
Trebali smo gurati ruke u gace i mirisati prste mozda bi nam bolje bilo ?? Jeste nasli ko da prica o koroni u pm
3 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi