Komisija za status igrača odlučuje o Kariću i Govedarici

Na sutrašnjoj sjednici

Komisija za status igrača odlučuje o Kariću i Govedarici

Adnan Beganović

Prvostepena komisija za status fudbalera Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona u četvrtak će održati sjednicu na kojoj će se između ostalog raspravljati i o statusu dvojice igrača tuzlanske Slobode, Mahira Karića i Miljana Govedarice.

Pomenuti fudbaleri su još uvijek članovi tuzlanskog premijerligaša, no obojica su Komisiji za status igrača podnijela zahtjeve za raskid saradnje, a u četvrtak će biti poznato kakvu odluku je donijela pomenuta Komisija.

Ovu informaciju za SportSport.ba su potvrdili i iz Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona, te su dodali da do danas u Savez nije stigao zahtjev za raskid saradnje sa Slobodom od strane Ivana Kostića, srbijanskog stopera koji se nalazi na meti Željezničara.

Podsjetimo, Karić je sredinom prvog dijela prestao dolaziti na treninge Slobode, dok je s druge strane Govedarice dobio odriješene ruke da potraži novu sredinu, a Kostić smatra da mu Sloboda nije ispoštovala uslove iz ugovora te nije pristao potzpisati novi pa je prebačen da trenira sa juniorima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju treba dodati da obje strane nakon odluke Prvostepene komisije imaju pravo žalbe Drugostepenoj komisiji nakon čije odluke će biti spuštena zavjesa na ove slučajeve.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi