Komitet traži produženje mandata

Komitet traži produženje mandata

Adnan Beganović

Komitet za normalizaciju stanja u FS BiH zatražiće od zvaničnika UEFA i FIFA produžetak mandata, koji sad važi do kraja ove godine, saznajemo iz dobro obaviještenih izvora bliskih N/FS BiH.

Prije nekolio dana u Komitet je stigao dopis iz FS RS u kojem se traži informacija o toku priprema za izbore na nivou N/FS BiH.

U Komitetu su potvrdili da nisu još počeli da rade na pripremama za izbore, jer kako tvrde nisu imali dovoljno vremena, pa će zbog toga tražiti od FIFA I UEFA da im produže mandat.

"Komitet će tražiti da mu se produži mandat do kraja 2012. godine ili da od FIFA I UEFA dobiju dozvolu da ostanu na čelu saveza sve do 2014.godine, a to znači do novih izbora", tvrdi jedan od uticajnih ljudi iz Nogometnog saveza.

Na udaru bi mogao da se nađe i generalni sekretar Jasmin Baković, koji, prema našim informacijama, nije po volji pojedinih klanova u fudbalu BiH, ali nije ni po volji nekih od čelnika Komiteta za normalizaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.