Komitet za normalizaciju održao 10. sastanak

Komitet za normalizaciju održao 10. sastanak

Edmir Škorić

U Vogošći je danas održan sastanak Komiteta za normalizaciju na kojem je usvojena informacija o realizaciji zaključaka sa 9. sastanka.

Zatim je nakon rasprave o izgradnji Trening centra NS/FS BiH u Zenici zaključeno da:

Komitet za normalizaciju u potpunosti podržava izgradnju Trening centra kao najvažnijeg projekta NS/FS BiH. U rješavanju određenih poteškoća vezanih za normativnu legislativu na nivou države u narednom periodu će se aktivnije uključiti i članovi Komiteta.

Komitet za normalizaciju je pokrenuo aktivnosti oko pronalska sponzora za Premijer ligu BiH. Nakon razgovora predsjednika Ivice Osima sa predstavnicima HT Eroneta i BH Telekoma o pomenutim aktivnostima danas su poznati i predstavnici klubova. Svoje sugestije o tome kao i prijedloge o sistemu takmičenja Omladinske Premijer lige klubovi treba da dostave u roku od 7 dana.

Komitet je usvojio prijedlog dopunjenog Kalendara takmičenja NS/FS BiH u sezoni 2011/12, dok će listu delegata Premijer lige, Komitet za normalizaciju usvojiti na svojoj sjednici nakon što Komitet za takmičenje dostavi prijedlog entitetskih saveza.

Komitet je utvrdio i "Mapu puta" koju će predstaviti na sutrašnjem sastanku sa predstavnicima FIFA Evom Pasquier kao i informaciju o finansijskom stanju i administraciji NS/FS BiH.

Posjetu Savezu od 6. do 8. avgusta najavio je i Muhamed Taa iz UEFA-e, zadužen za projekat izgradnje Trening centra u Zenici.

Naredni sastanak Komiteta zakazan je za 18. juli ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.