Bilo je greški, ali gol Željezničara je opravdano poništen

Komitet za suđenje: Macić je ispravno signalizirao ofsajd

A. Beganović

Danas je održana sjednica Komiteta za suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je analizirano sedam utakmica 4. kola Premijer lige. Pod posebnim povećalom našlo se suđenje na derbi susretu 4. kola Premijer lige BiH u kojem su Široki i Željezničar podijelili bodove.

Na današnjoj vanrednoj sjednici, predsjednik i dva dopredsjednika Komiteta za sudije i suđenje u saradnji sa Odjelom za sudije i suđenje NS/FS BiH su analizirali 7 odigranih utakmica IV kola BHT Premijer lige BiH i donijeli slijedeće odluke i zaključke:

NK Široki Brijeg – FK Željezničar

Glavni sudac Skakić Dragan: 19. minut ispravno isključenje vratara

Asistent I Beljo Davor: 72. minut ispravna odluka kod ofsajda

Asistent II Macić Amer: 61. minut ispravna odluka kod ofsajda

Asistent II Macić Amer: 66. minut pogrešna odluka kod ofsajda

Asistent II Macić Amer: 90+2. minut ispravna odluka kod ofsajda

FK Sloboda – FK Borac

Asistent I Baković Haris: 64. minut pogrešna odluka kod ofsajda

NK Travnik – NK Čelik

Asistent II Prošić Elvis: 21. minut pogrešna odluka kod ofsajda

"Suci koji su napravili propuste u suđenju, skidaju se sa utakmica V i VI kola na kojima su bili određeni i neće biti delegirani u narednih mjesec dana. Na ostalim analiziranim utakmicama IV kola nije bilo propusta u suđenju.

Komitet posebno ukazuje na neosnovanost tvrdnji i saopštenja FK Željezničar nakon utakmice ovog kluba u Širokom Brijegu koje se odnose na navodnu odgovornost Direktora takmičenja Elmira Pilava i Rukovodioca za sudijska pitanja Salema Prolića naime, njihove nadležnosti su jasno definisane Organizacionim pravilnikom NS/FS BiH i Pravilnikom o sudijama i suđenju koji definiše da se sve odluke donose u saradnji sa Komitetom za sudije i suđenje koji odgovara IO NS/FS BiH.

Članovi Generalnog sekreterijata saveza pružaju administrativnu i tehničku podršku članovima Komiteta i ostvaruju profesionalnu saradnju u skladu sa definisanim nadležnostima, a u interesu razvoja i unapređenja suđenja shodno UEFA sudijskoj konvenciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komitet za sudije i suđenje u saradnji sa Odjelom za suđenje i Sektorom za takmičenje će podnijeti disciplinsku prijavu protiv odgovornih osoba u u svim klubovima koji budu kršili Pravilnik o ponašanju članova nogometne/fudbalske organizacije (Kodeks o ponašanju član 7.).

Komitet za sudije i suđenje zajedno sa Sektorom za takmičenje i Odjelom za sudije i suđenje odbacuje sve pritiske klubova i pojedinaca iznesene u javnosti, potvrđuje svoju opredjeljenost da neće podleći neosnovanim pritiscima, te će nastaviti raditi u skladu sa UEFA sudijskom konvencijom, pravilnicima NS/FS BiH i smjenicama IO NS/FS BiH, naveli su iz Komiteta za suđenje.

Video prilog nam je ustupljen od Komiteta za suđenje FSBiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.