Kompany: De Bruyne bi ojačao Manchester City
Foto: EPA

Kapiten tima iz Etihada

Kompany: De Bruyne bi ojačao Manchester City

Vincent Kompany, iskusni kapiten Manchester Cityja, uvjeren je da Kevin De Bruyne svojim eventualnim dolaskom može unaprijediti igru njegove momčadi. 

Engleski mediji su objavili da je Manchester City već na adresu Wolfsburga poslao ponudu za De Bruynea, a navodno radi se o cifri od 45 miliona funti. 

"Sigurno tim ne bi bio slabiji kada bi došao, jer svaki tim u koji on dođe postaje odmah jači. On je fenomenalan igrač. Ali, mi možemo biti jači i ako se sadašnji članovi budu popravili. Prošle sezone mnogi od nas nisu bili na nivou", izjavio je Kompany.

De Bruyne, kojeg žele još Manchester United, Bayern i Barcelona, prošle sezone je proglašen za igrača godine u Bundesligi, zahvaljujući tome što je postigao deset golova i upisao 20 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.