Wolfsburg ne da De Bruynea Cityju
Foto: EPA

Ne daju De Bruynea

Wolfsburg ne da De Bruynea Cityju

Midhat Šljivak

Manchester City spremio je ponudu za fudbalera Wolfsburga Kevina de Bruynea.

Belgijanac je već dugo vremena glavna meta Građana. Menadžer tima s Etihada Manuel Pellegrini, ima veliku želju da dovede Belgijanca, te je spremio novu ponudu za njega.

Bogataši iz Manchestera će za usluge 24-godišnjeg fudbalera ponuditi 40 miliona funti, ali čini se kako u njemačkom timu nisu raspoloženi za prodaju ovog fudbalera.

Nemaju namjeru da prodaju jednog od najboljih igrača tima, te će on vjerovatno i naredne sezone ostati član Vukova.

De Bruyne je igračku karijeru počeo u Genku gdje je igrao četiri sezone. U 112 utakmica postigao je 17, a asistirao za 36 golova.

Fenomenalna statistika i igre na terenu su dovele De Bruynea u centar potražnje europskih velikana.  

Najkonkretniji u njegovom dovođenju bio je Chelsea, koji izdvaja sedam miliona funti. Ipak, nije se dokazao u Plavcima, te odlazi na posudbu u Werder Bremen, bez da je odigrao ijedan službeni meč. 

Bio je odlučan dokazati da je Chelsea pogriješio jer su ga poslali na posudbu. Odigrao je sezonu iz snova. Zabilježio je 34 nastupa, asistirao za 11 golova, a sam ih je dao 10. 

Ponovno se vraća u Chelsea, iako se povezivao s drugim klubovima. Unatoč povredi koljena u pripremnoj utakmici uspio je debitovati na otvaranju nove sezone, te asistira u pobjedi Chelseaja. 

U januaru, nakon duge transfer sage, De Bruyne prelazi u Wolfsburg za 18 miliona funti.  Sjajni veznjak je počeo da briljira u njemačkom timu.

Za vrijeme igranja  u Wolfsburgu postigao je 19 golova, asistirao za 33, te je bio jedan od najboljih igrača ovog tima. Nastupio je u 69 susreta, a čelnici kluba se nadaju da će ih ubilježiti mnogo više. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.