Kompany izabrao najboljih 11 s kojim je igrao u Cityju: "Volio sam Džeku dok je bio u klubu"

Belgijanac napustio Građane

Kompany izabrao najboljih 11 s kojim je igrao u Cityju: "Volio sam Džeku dok je bio u klubu"

A. Čaušević

Vincent Kompany je nakon 11 godina i 360 odigranih mečeva napustio Manchester City i vratio se u Anderlecht. 

Iskusni defanzivac je na Etihad stigao 2008. godine iz HSV-a, u međuvremenu je osvojio 12 trofeja uključujući četiri titule prvaka Engleske.

Za više od deceniju mnogi igrači su prošli kroz svlačionicu Građana, a legendarni Belgijanac je napravio idealnu postavu sastavljenu od svojih sada već bivših saigrača.

Ekipa koju je sastavio Kompany izgleda zastrašujuće i zaista je teško pronaći joj slabu tačku. Interesantno u timu nema Edina Džeke.

Stameni štoper je kapitena bh. reprezentacije htio uvrstiti na poziciju lijevog krila, ali to nije uradio jer se odlučio za Carlosa Teveza.

"Lijevo krilo, moram odlučiti. Volio sam Edina Džeku dok je bio u klubu, Sane je odličan igrač, Nasri je bio fenomenalan prilikom osvajanje druge titule, ali ću izabrati Teveza", rekao je belgijski fudbaler te dodao:

"Imao je takav uticaj u danima kada nismo zabijali kao danas, kad god nam je treba gol za pobjedu Tevez je zabijao".

Na gol je stavio Joea Harta, a u posljednju liniju je osim sebe uvrstio Johna Stonesa, Pabla Zabaletu i Gaela Clichyja.

Vezni red je zaista bez premca jer teško da može bolje od tria: Yaya Toure - Kevin De Bruyne - David Silva. U napadu su pored Teveza Raheem Sterling i Sergio Aguero.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi