Kompany: Navijači smiju zviždati himni Lige prvaka

Brani navijače Manchester Cityja

Kompany: Navijači smiju zviždati himni Lige prvaka

Vincent Kompany smatra da je smiješno to što je UEFA pokrenula postupak protiv Manchester Cityja. 

Navijači tima sa Etihada su zviždali himni Lige prvaka na meču grupne faze protiv Seville (2:1), a belgijski reprezentativac u tome ne vidi ništa loše.

"Ništa u himni Lige prvaka nije sveto. Igrali smo toliko utakmica u Evropi na kojima je viđeno vrijeđanje na rasnoj osnovi i morali smo to trpiti", kazao je Kompany.

Povodom situacije u kojoj se Manchester City našao pod istragom oglasio se i menadžer Manuel Pellegrini. 

"Smatram da navijači imaju pravo zviždati ili protestovati protiv različitih stvari. Ako zvižde, to znači da osjećaju da UEFA nešto ne radi kako treba", poručio je čovjek koji vodi tim sa Etihada. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji prenose da su navijači Manchester Cityja redovno zviždali himni Lige prvaka tijekom posljednjih godina dana. To nije prvi put da su pristalice Građana izrazile svoje nezadovoljstvo koje osjećaju prema UEFA-i.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.