Kompany: Super je što Kepa nije htio da izađe iz igre
U nedjelju je kao kapiten 10. put osvojio trofej u dresu Manchester Cityja

Kapiten Cityja

Kompany: Super je što Kepa nije htio da izađe iz igre

E. Škorić

Vincent Kompany minulog je vikenda, tačnije u nedjelju, podigao 10. trofej kao kapiten Manchester Cityja.

Kompany je zamijenio Laportea i dobio je priliku da podigne trofej Liga kupa kojeg je Manchester Cityja osvojio zahvaljujući pobjedi nad Chelseajem nakon penala u Londonu.

Taj meč obilježila je reakcija Chelseajevog golmana Kepe, koji je odbio da izađe iz igre prije izvođenja penala. Maurizio Sarri je tada pobijesnio, ali Kepa je ostao na terenu iako se pored aut-linije spremao ući Wily Caballero.

Kompany ima često problema s povredama, ali ovaj put je bio spreman i pomogao je Cityju u odbrani.

"Dobili smo nagradu za veliku borbu koju smo pokazali. Posljednjih nekoliko sedmica nisam mnogo igrao zbog povreda, ali uvijek sam spreman pomoći ekipi i tako sam sretan što sam osvojio ovaj trofej", izjavio je Kompany, a potom se osvrnuo i na situaciji oko Kepe.

"Znam koliko je Caballero dobar u branjenju penala, tako da mi je bilo drago što nije ušao na teren. Super je što je Kepa odbio izaći. Ovo nisam nikada prije vidio. Volio bih i sam da mogu da uradim takvu stvar svaki put kada trener odluči da me zamijeni", poručio je iskusni belgijski stoper.

Kompany donirao cijelu godišnju platu da pomogne beskućnicima u Manchesteru

Kapiten Manchester Cityja, Vincent Kompany, nije se naigrao u posljednje vrijeme zbog čestih problema s povredama.

Kompany je u dresu Cityja stigao još 2008. godine i bio je jedan od prvih zvučnijih pojačanja na Etihadu. Iako je u proteklim godinama imao ponude da promijeni sredinu na kraju je Belgijanac ostavo vjeran Cityju.

Zbog učestalih problema s povredama Kompany se nije naigrao ni ove sezone, te većinom utakmice posmatra s tribina. No, on ne odustaje od fudbala i poručio je da je siguran da ima još mnogo toga da pokaže na zelenom terenu.

Također, Kompany je ovih dana oduševio javnost u Engleskoj. Naime, reprezentativac Belgije pokazao je da ima veliko srce jer je odlučio da donira svoju godišnju platu koju ima u Cityju.

Kompany je potvrdio da će cijelu platu koju je trebao dobiti za ovu sezonu donirati u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć beskućnicima.

"Manchester mi je mnogo dao i vrijeme je da barem malo vratim. Zahvalan sam na svemu što imam u životu i želim da pomognem koliko god mogu. Mnogi ljudi imaju dosta problema i čak nemaju krov nad glavom. Nadam se da ću bar malo uspjeti da pomognem beskućnicima u Manchesteru", rekao je kapiten Cityja.

Kompany je organizovao i dobrotvornu večeru na kojoj je prikupljeno 216,000 funti, a Gary Lineker je platio 13,000 funti jedan od njegovih dresova i tako učestvovao u ovoj akciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi