Odluka pada danas: Maurizio Sarri došao na sastanak s čelnicima Chelseaja

Problemi se moraju riješiti

Odluka pada danas: Maurizio Sarri došao na sastanak s čelnicima Chelseaja

Endin Čaušević

Maurizio Sarri je odlično počeo ovu sezonu u Chelseaju, ali u prethodnih nekoliko sedmica londonski klub igra sve lošije.

Već neko vrijeme se špekuliše o tome da bi Sarri mogao dobiti otkaz zbog veoma loših rezultata, no malo je tim popravio utisak u finalnom meču Liga kupa protiv Manchester Cityja i ako su na kraju poraženi nakon penala. Sarri je dobio pohvale za taktiku i vidjelo se da tu ima pomaka, no mrlju na cijeli meč bacio je golman ovog tima Kepa Arrizabalaga.

Kepa je u finišu drugog produžetka odbio izaći iz igre iako je sudija pokazao da se izvrši izmjena. Sarri je zbog toga jednostavno poludio čak krenuo prema svlačionici, a u pauzi je održao predavnje mladom golmanu. Kepa je kažnjen s 225.000 eura, ali prema svemu sudeći neće biti suspendovan.

Mnogi smatraju da bi Sarri morao suspendovati Kepu koji mu je itekako srušio autoritet i napravio ogroman problem za odnose sa ostalim igračima. Iako je italijanski stručnjak smirivao tenzije nakon utakmice očito da je i dalje veoma ljut na Kepu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji prenose da je Sarri jutors došao na Stamford Bridge kako bi razgovarao s čelnicima kluba o svojoj budućnosti. Jedina tema će biti Kepa i njegovo nedolično ponašanje, a navodno Sarri insistira da se on suspenduje ili će u suprotnom napustiti klub.

Sarri s Chelseajem ima ugovor do ljeta 2021. godine, a ako klub odluči da mu uruči otkaz onda će morati platiti oko pet miliona funti odštete. To bi bila najjeftinija odšteta za nekog trenera u eri Romana Abramoviča.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi